jueves, 28 de febrero de 2008

Restricciones olvidadizas


Foto: Tomàs Carcasona

A pesar de avisos y comunicados varios a alguien se le olvidado cerrar el grifo de alguna fuente de Barcelona

domingo, 24 de febrero de 2008

Domingo de niebla


Foto: Tomàs Carcasona

Despues de las anunciadas lluvias por parte de los meterologos televisivos Barcelona este domingo solo se ha levantado cubierta de nubes y una niebla que dificultaba levemente la visibilidad.

Mañana de Sabado en Barcelona


Foto: Tomàs Carcasona

Sin duda alguna , y a pesar de trabajar en sabado , trabajar en las Ramblas de Barcelona , siempre permite tomar imagenes como esta.

miércoles, 13 de febrero de 2008

Sardanes per Santa Eulalia


Foto: Tomàs Carcasona

Reportatge: L Ajuntament de Barcelona per dintre



Sala del Consolat del Mar



Despatx de l´alcalde



Capella del Bon Consell



Escala d´honor Pere Falques



Sala de la Reina Regent



Saló del treball



Detall vidriera de la galeria gòtica



Saló de les Croniques



Saló de Cent



Patí

Fotografies: Tomàs Carcasona

martes, 12 de febrero de 2008

lunes, 11 de febrero de 2008

Laies a la mar

Foto: Tomàs Carcasona
Amb motiu de la festivitat de Santa Eulàlia, el pailebot que porta el mateix nom que la nostre copatrona c0nvida a totes les Laies de Barcelona a navegar durant unes dues hores.

domingo, 10 de febrero de 2008

Santa Eulàlia


Segons la llegenda Santa Eulalia era una noia de 13 anys que es va encarar contra el que avui diriem les forçes d´ocupacio de l´epoca ; els romans. Vivia a Sarrià, aprop de casa seva hi havia un pou d´on treien aigua tots els veis dels voltants, i que un dia es va secar; Santa Eulàlia va plorar desesperadament. Aquelles llagrimes es van convertir en un riu que van omplir tots els pous de Barcelona. L´emperador Dioclecià havia decretat la persecució de tos els cristians. Santa Eulàlia es va presentar davant Dacià, el cònsol roma a Barcino, per protestar per l´actitud i decissions de l´emperador. L´unic que va conseguir la noia va ser que fos empressonada i condemnada a patir tortures. Desde aleshores per Barcelona , i molt especialment per Sarria, on va neixer , ha esdevingut un símbol de la solidaritat i una defensora de la justícia.
Actualment Santa Eulalia es copatrona de la ciutat i la protagonista de les festes majors d´hivern.
Durant aquest dies al pati interior del palau de la Virreina es pot veure un reportatge sobre la llegenda de Santa Eulalia i exposada la gegantona construida per l´artesà Xavier Jansana el 1998. Coronada de flors porta els simbols propis ; la creu en forma d´aspa i la palma dels màrtirs.

Fotoperiodisme a Catalunya 1976-2000


Foto: Tomás Carcasona

Desde el 22 de novembre a la s´ha vist al Espai Miserachs del Palau de la Virreina l´exposició Fotoperiodisme a Catalunya 1976-2000, on es reflecteix la quantitat i qualitat de les fotografies de premsa del ultims 25 anys.

Los colores de Lothar Baumgarten


Foto: Tomàs Carcasona

Los colores cyan , amarillo, y magenta, invaden la fachada del Macba con motivo de la exposición del artista aleman Lothar Baumgarten. Los colores que se reflejan en el interior del museo representan la diversidad etnica del mundo.

jueves, 7 de febrero de 2008

春節, 春节 Feliç any nou





Fotos:Tomàs Carcasona


Aquests dies Barcelona també celebra l'arribada de l'any nou xinès. L'any 4706 és l'any de la rata, que segons la tradició xinesa porta prosperitat i riquesa.

Enguany, la comunitat xinesa de la ciutat ha organitzat diverses cercaviles populars, en les quals no han faltat les típiques danses mil·lenàries amb dracs, lleons i monstres. Alguns dels festejos els promouen restaurants xinesos de Barcelona, que aquests dies també ofereixen menús especials.

Entre les cercaviles,hem assistit a la del carrer de Buenos Aires, organitzada pel restaurant Shangai 1930.

miércoles, 6 de febrero de 2008

Empiezan las restricciones


Foto: Tomàs Carcasona

Fuentes ornamentales como estas en pocos dias quedaran simplemente como ornamentales , de ellas no suministrara ni una gota de agua mas mientras duren las restricciones por sequia.

lunes, 4 de febrero de 2008

Ultimas lluvias


Foto: Tomàs Carcasona

Despues de dias sin llover en la ciudad de Barcelona este Domingo han llegado las esperadas lluvias. Incluso esta estatua del Palau de Pedralbes parece que intente protegerse del agua.

domingo, 3 de febrero de 2008

La Penjada del Ruc





Fotos: Tomàs Carcasona

Gegants bojos del Carnaval de Solsona


El Gegant Boig, el primer de tota la saga de gegants bojos del Carnaval de Solsona fa 30 anys. Aquest esta dotat d'uns braços articulats i d'un aspecte grotesc i alhora divertit.

Jocs Reunits


Foto: Tomàs Carcasona
Durant la tarda de dissabte es van celebrar als carrers del nucli antic de Solsona tota de mena de Jocs Reunits. Realment d´allo més divertits i esbojarrats

Calles de Solsona preparadas para "la penjada del ruc"


No podia ser de otra manera , la calle que lleva a la famosa plaça del Ruc , este año ha sido adornada con motivos de lo más acertados. Los paraguas pueden ser como alegoria a la falta de lluvias o bien como protectores de la famosa "penjada del ruc"

Solsona


Foto: Tomás Carcasona

Vista de Solsona capital de la comarca del Solsones que visitamos durante sus conocidos carnavales